Λικέρ Πικραμύγδαλο

 Της μαμάς..

Υλικά
2 λίτρα κονιάκ λευκό για ποτό
30 αμύγδαλα από κουκούτσια βερίκοκων και ροδάκινων
1 κιλό ζάχαρη

Εκτέλεση
Κρατάμε τα κουκούτσια από τα ροδάκινα και τα βερίκοκα και τα σπάμε να βγάλουμε το αμύγδαλο τους. Τα βάζουμε σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει. Προσθέτουμε το 1 λίτρο κονιάκ και τη ζάχαρη. Το αφήνουμε στον ήλιο και κάθε τόσο κουνάμε το δοχείο βοηθώντας το να λιώσει η ζάχαρη.
Όταν λιώσει η ζάχαρη είναι έτοιμο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κονιάκ (ή όσο θέλουμε ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε) και το τοποθετούμε σε μπουκάλια. Δε χρειάζεται ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου