Τραγανό Παραδοσιακό Φύλλο

Τέλειο φύλλο με τη συνταγή της Μαμάς Ντίνας

Υλικά
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο        
1 φλ. του καφέ γεμάτο ως επάνω ελαιόλαδο
2/3 φλ. του καφέ ξίδι (δηλαδή λίγο λιγότερο από όσο βάλαμε για το λάδι)
11/2 περίπου ποτήρι του νερού χλιαρό νερό
1 κ. γλ. αλάτι
ελαιόλαδο για τα φύλλα
αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων

 Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη, ρίχνουμε το αλεύρι. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό ζυμώνοντας καλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10΄ - 15΄λεπτά περίπου.
Το χωρίζουμε σε μπαλάκια. Και το αφήνουμε να ξεκουραστεί άλλα 15' 20΄ λεπτά.
Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε στην αρχή με τα χέρια μας για να απλώσει και ύστερα με τον πλάστη μέχρι να γίνει λεπτό φύλλο. Πρέπει να έχουμε καλά αλευρωμένο πάγκο και χρησιμοποιούμε αρκετό αλεύρι για το άνοιγμα. Πασπαλίζουμε πάνω και κάτω από το φύλλο Για να ανοίξει. Γεμίζουμε με τυρί, σπανάκι, κολοκύθι ή όπως μας αρέσει.  












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου