Ρύζι με Καλαμαράκια


  Υλικά 
      1 συσκευασία καλαμαράκια κατεψυγμένα

1  μεγάλο κρεμμύδι  ξερό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι και 1 πράσο λεπτό 
1 σφηνάκι λάδι
1 σφηνάκι ούζο
2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι γλασσέ
Ντομάτες για σάλτσα ή έτοιμη σάλτσα στον τρίφτη.
¼ ματσάκι άνηθο και ¼ ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

                       
                     Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα καλαμαράκια. Σοτάρουμε το      
κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το πράσο με το λάδι και
προσθέτουμε  τα καλαμαράκια. 
Σβήνουμε με το ούζο. Στη συνέχεια προσθέτουμε  το ρύζι και το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά. Στο τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον άνηθο και το μαϊντανό. 
Γίνεται πεντα -νόστημο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου