Πανεύκολη Τούρτα Φράουλα


Υλικά 

Για το παντεσπάνι
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει κοσκινισμένο
1/2 κούπα ζάχαρη
1-2 βανίλιες

 Για τη σάλτσα φράουλας 
1 βαζάκι μαρμελάδα φράουλα
1-2 σφηνάκια περίπου κονιάκ
1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτα

Για την σαντιγί
2 κουτάκια φυτική κρέμα για σαντιγί
2-3 κ. σ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 σφηνάκι κονιάκ


Για το στόλισμα
2 κεσεδάκια Φράουλες

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ για πολύ ώρα μέχρι να ασπρίσουν και να γίνει το μείγμα σαν κρέμα. Ρίχνουμε σιγά- σιγά το αλεύρι το οποίο ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. με απαλές κινήσεις για να μη φύγει ο αέρας που βρίσκεται εγκλωβισμένος στα αυγά από το χτύπημα.
Σε ένα ταψί ή φόρμα που ανοίγει βάζουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μας.  Ψήνουμε στους 180ο C  σε φούρνο με αέρα για περίπου 20΄.
Όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα και είναι στεγνό είναι έτοιμο.
Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βγάλουμε από το ταψί.

Για τη σαντιγί 
Χτυπάμε τη φυτική κρέμα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κονιάκ. Μόλις αρχίσει να πήζει τη βάζουμε στο ψυγείο.

Εκτέλεση
Κόβουμε το παντεσπάνι μας με ένα μεγάλο μαχαίρι οριζόντια στη μέση ώστε να έχουμε έτσι δύο παντεσπάνια που θα αποτελέσουν τις δύο βάσεις της τούρτας μας.

Φτιάχνουμε μια πρόχειρη κρύα σάλτσα με τη μαρμελάδα φράουλα αραιωμένη με το κονιάκ ώστε να μπορεί να απλώνεται εύκολα στο παντεσπάνι.

Στρώνουμε το πρώτο παντεσπάνι στη πιατέλα μας.
Απλώνουμε τη μισή περίπου σάλτσα φράουλας.
Στρώνουμε λίγη από τη σαντιγί μας και μερικές φρέσκες φράουλες κομμένες σε λεπτές ροδέλες.
Πασπαλίζουμε με τις μισές σταγόνες σοκολάτας.

Από πάνω στρώνουμε και το δεύτερο παντεσπάνι.
Απλώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα, λίγες φρέσκες φράουλες και τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτα.
Τελειώνουμε με την υπόλοιπη σαντιγί και στολίζουμε με φράουλες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου