Σάλτσα για μακαρόνια με Λουκάνικα Φρανκφούρτης

Υλικά
Για τη σάλτσα 
12-14 πιπεριές πράσινες κέρατο
3-4 πιπεριές Φλωρίνης
12-14 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
2 φλυτζάνια ντομάτες ψιλοκομμένες
4 κ.σ.  ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γρ. ταλιατέλες, παπαρδέλες ή σπαγγέτι.

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε σε μέτριες ροδέλες της πιπεριές.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τις κομμένες πιπεριές να μαραθούν.
Ταυτόχρονα, κόβουμε τα λουκάνικα σε μέτριες ροδέλες και τα ρίχνουμε και αυτά να ροδίσουν στο ίδιο σκεύος. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί εντελώς περίπου 5΄-6'.

Στη συνέχεια,  προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να  μαλακώσουν και να σωθούν τα υγρά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά και αφού τα στραγγίσουμε τα βάζουμε σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε αν θέλουμε και λίγο κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό τυρί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου