Τυροπιτάκια της γιαγιάς

Συνταγή της Γιαγιάς Δάφνης
Υλικά 
900 γρ.περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι (250 ml) γάλα χλιαρό
1 ποτήρι (250ml) ελαιόλαδο
1 πακετάκι (42 γρ.) μαγιά





 Για τη γέμιση
500 γρ.  τυρί φέτα
2 αυγά
2 κρόκους για επάλειψη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη τοποθετούμε το μισό περίπου αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε  το λάδι. Στο χλιαρό γάλα διαλύουμε τη μαγιά και τη προσθέτουμε στο αλεύρι. Ζυμώνουμε σιγά - σιγά, προσθέτοντας σταδιακά αλεύρι, μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Ίσως να μη πάρει όλο το αλεύρι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.

Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη ζύμη. Προσθέτουμε το τυρί, τα αυγά και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε μικρά κομμάτια ζύμης τα οποία ανοίγουμε σε φύλλα με τη βοήθεια ενός πλάστη.
Κόβουμε σε τρίγωνα. Στη βάση κάθε τριγώνου βάζουμε λίγη γέμιση και τα τυλίγουμε από τη βάση προς την κορυφή του τριγώνου, έτσι ώστε η μυτούλα να βγαίνει από πάνω. Όπως τα κρουασάν.
Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C μέχρι να ροδίσουν (20΄ - 30 ΄).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου