Σπιτική Κομπόστα

Υλικά
Για το σιρόπι
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
5 φλ. τσαγιού νερό

Φρούτα

Αχλάδια
Ροδάκινα
Βανίλιες

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα. Τα χωρίζουμε στη μέση βγάζοντας προσεχτικά το κουκούτσι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει η ζάχαρη με το νερό. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέτουμε τα φρούτα μας και βράζουμε για 4'-5' περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν τρυπιούνται. Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Στο σιρόπι για τα αχλάδια μπορούμε να προσθέσουμε βανίλια ή αρμπαρόριζα (μολόχα).




Με τον ίδιο τρόπο γίνονται όλα τα φρούτα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου