Αλμυρά Κουλουράκια

Υλικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. βούτυρο
2 κρόκοι
80 γρ. παρμεζάνα και λίγη επιπλέον για από πάνω (προαιρετικά)
Σουσάμι για πασπάλισμα ή /και παπαρουνόσπορο.

Εκτέλεση  
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και την παρμεζάνα. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το βούτυρο σε κομμάτια και τον κρόκο. Ζυμώνουμε καλά αν η ζύμη είναι σφιχτή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νεράκι (2κ. γλυκού περίπου).
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε λεπτά κουλουράκια. Το σχήμα εξαρτάται από εμάς.   Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Σε ένα μπολ μικρό ρίχνουμε τον 2ο κρόκο και τον αραιώνουμε με λίγο νεράκι. Τοποθετούμε σε λαδόκολλα τα κουλουράκια, με ένα πινέλο αλείφουμε τον αραιωμένο κρόκο στα κουλουράκια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και λίγο παρμεζάνα.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας, μέχρι να ροδίσουν.

Tip: Μπορούμε εκτός από σουσάμι να βάλουμε στα μισά και παπαρουνόσπορο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου