Φασόλια Γίγαντες στο Φούρνο με Ξινό νερό

Υλικά 
500 γρ. φασόλια 
2 άνυδρα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μικρούς κύβους     
¾ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2-3 καρότα κομμένα σε μικρές ροδέλες
½ φλ. τσαγιού ξινό νερό 
800 γρ. ντομάτες περασμένες στο μούλτι
1 πράσο ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ. γλ. κόκκινο γλυκό πιπέρι

Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό. 
Την επόμενη μέρα τα φασόλια θα έχουν φουσκώσει. 
Τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα για να βράσουν με το ξινό νερό μέχρι να μαλακώσουν.
 Μόλις μαλακώσουν τα  βάζουμε σε ένα μικρό ταψί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το ελαιόλαδο. 

Ψήνουμε τους γίγαντες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μια ώρα μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους και να μελώσουν.

Tip: Μπορούμε αν θέλουμε περίπου 15 λεπτά πριν τελειώσουμε το ψήσιμο να προσθέσουμε και τυρί φέτα καθώς και μπέικον. Έτσι θα το φάνε πιο εύκολα τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου