Εύκολα- Γρήγορα Ζυμαρικά - Φαρφάλες!

Υλικά 
2 ποτήρια του νερού αλεύρι
2 αυγά
2 κουτ. σούπας λάδι
λίγο νερό αν χρειαστεί για να γίνει η ζύμη μαλακή και ελαστική
αλάτι
 Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση και βάζουμε τα αυγά, το λάδι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι τα υγρά να απορροφηθούν από το αλεύρι.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι.
Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική για να ανοίγει εύκολα.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά.
Αν δεν έχουμε μηχανή για ζυμαρικά:
Με τον πλάστη και λίγο αλεύρι ανοίγουμε σε όσο γίνεται πιο λεπτό φύλλο και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες πάχους ενός δαχτύλου περίπου.
Κάθε λωρίδα το κόβουμε κάθετα σε πάχος 3 δαχτύλων περίπου
ώστε να σχηματιστεί ένα μικρό παραλληλόγραμμο.
Κάθε κομμάτι το πιέζουμε ελαφριά στη μέση ώστε να σχηματιστεί κάθε φιογκάκι.
Τα τοποθετούμε σε αλατισμένο νερό που βράζει.                          
Θέλει προσοχή στο βράσιμο γιατί τα φρέσκα μακαρόνια βράζουν                
πιο γρήγορα. Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το πάχος του φύλλου.
 Μπορούμε εύκολα να τα αποξηράνουμε σε θερμοκρασία δωματίου σκεπασμένα με μια σήτα και να τα αποθηκεύσουμε σε βάζο που κλείνει για να τα μαγειρέψουμε επόμενη φορά.
 Με ελάχιστο κόστος μπορούμε να έχουμε τα δικά μας, αγνά  ζυμαρικά γα εμάς και τα παιδιά μας.
Τολμήστε το! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου