Αρωματικό Λάδι

Φτιάξτε λάδι αρωματισμένο με διάφορα μπαχαρικά και χρησιμοποιήστε το στις σαλάτες, τα ορεκτικά, τα φαγητά, τα ψητά εύκολα και γρήγορα.

Υλικά Με σκόρδο και θυμάρι ή ρίγανη
1 μπουκάλι γυάλινο που να κλείνει ή ένα βάζο (εγώ χρησιμοποίησα μπουκάλι από ούζο)
Ελαιόλαδο
5-6 σκελίδες σκόρδο
Θυμάρι

Βάλτε σε ένα μπουκάλι λάδι μέχρι τη μέση.
Καθαρίστε και λιώστε λίγο τα σκόρδα και προσθέστε τα στο λάδι.
Βάλτε κλωναράκια από φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι ή ρίγανη.
Κλείστε το μπουκάλι και βάλτε το στο ψυγείο. Καθώς το λάδι θα λιγοστεύει, μπορείτε να προσθέσετε κι άλλο με τα ίδια μπαχαρικά και σκόρδα.
Το σκόρδο είναι ένα καλό φυσικό αντιβιοτικό χρήσιμο για μικρούς και μεγάλους. Με το λάδι αυτό, μπορούμε να έχουμε τη γεύση και τις ιδιότητες του σκόρδου, χωρίς όμως να μας "βαραίνει" στο στομάχι ή να μυρίζει έντονα η αναπνοή μας.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στο λάδι ολόκληρα πιπέρια σε διάφορα χρώματα, δεντρολίβανο κ.α. ανάλογα το γούστο σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου