Κουνέλι Κρητικό (Τσιγαριαστό)


                 Υλικά
1 κουνέλι (11/2 κιλό περίπου)
2-3 ποτήρια του νερού κρασί ροζέ (ξηρό)
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
θυμάρι, ρίγανη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε το κουνέλι με νερό και ξύδι. Το στραγγίζουμε και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε.  Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κουνέλι. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι περασμένο από το multi ώστε να λιώσει και το σκόρδο. Στο τέλος, προσθέτουμε και τα μυρωδικά μας. Ρίχνουμε το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 11/2 με 2 ώρες. 
Πολύ νόστιμο και πιο ελαφρύ από το στιφάδο, δοκιμάστε το.























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου