Τυροπιτάκια με σπιτικό εύκολο φύλλο

Υλικά
Για τη Ζύμη
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. του καφέ γεμάτο ως επάνω λάδι
2/3 φλ. του καφέ ξύδι (δηλαδή λίγο λιγότερο από το λάδι)
11/2-2 ποτήρια περίπου χλιαρό νερό (όσο πάρει)
1 κ.γλ. περίπου αλάτι

Για τη γέμιση
1 κιλό τυρί φέτα
700 γρ. περίπου μυζήθρα
3-4 αυγά
λίγο γάλα προαιρετικά (γίνεται πιο κρεμώδης η γέμιση)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο αλάτι (εξαρτάται από το τυρί μας)

Για από πάνω 
2 κρόκοι αυγού αραιωμένοι με λίγο νερό να γίνει αραιό.
σουσάμι

Για το φύλλο
Ενώνουμε τα υλικά και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να γίνει μια μαλακή η ζύμη η οποία ξεκολλάει από τα χέρια μας.  Αφήνουμε 10' - 15' λεπτά να ξεκουραστεί.
Την χωρίζουμε σε μπαλάκια. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15΄ λεπτά περίπου. Αν μπορούμε και περισσότερο ακόμα καλύτερα.
Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε φύλλο. ( Στη συνταγή μας "Τραγανό Παραδοσιακό Φύλλο" υπάρχει αναλυτικά σε φώτο κάθε βήμα που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Κάθε φύλλο, το κόβουμε σε μακριές λωρίδες.
Σε κάθε λωρίδα, βάζουμε μια κουταλιά της σούπας περίπου γέμιση στην ακρούλα και τυλίγουμε.
Αφού γεμίσουμε το ταψί (λαδωμένο για να μην κολλήσουν), σε κάθε τυροπιτάκι, απλώνουμε από πάνω με ένα πινέλο, λίγο αυγό και λίγο σουσάμι αν θέλουμε.
Ψήνουμε στους 180ο C  για περίπου 50΄ λεπτά.

Tip: Ψήστε τα, βάλτε σε αλουμινόχαρτο πακετάκια των 2-4 αναλόγως και τοποθετήστε τα στη κατάψυξη. Ξεπαγώνουν πολύ εύκολα.
Έτσι, θα έχετε ένα υγιεινό κολατσιό για να παίρνουν κάθε μέρα τα παιδιά σας στο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου