Κοτόπουλο με Πορτοκάλι

 Υλικά
1 κοτόπουλο (περίπου 1300 γρ.)  κομμένο στα τέσσερα
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
3-4 ποτήρια του κρασιού χυμό πορτοκάλι (φρέσκο ή συσκευασμένο)
1 σκελίδα σκόρδο
θυμάρι
αλάτι πιπέρι
10-12 πατάτες κομμένες ροδέλες

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο. Στο ταψί του φούρνου τοποθετούμε τις πατάτες κομμένες σε μέτριες ροδέλες και από πάνω τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Αλατίζουμε, ρίχνουμε θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το λάδι και το χυμό πορτοκάλι.
Ψήνουμε στους 180 ο C μέχρι να ξεροψηθεί. Ελέγχουμε αν έχει υγρά και ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο χυμό ακόμα.
Αν το κοτόπουλο ψηθεί μπορούμε να το αφαιρέσουμε και να ροδίσουμε κι άλλο τις πατάτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου