Βάφλες


Υλικά 
Για μία δόση                                                                  
11/2 φλ. τσαγιού γάλα με χαμηλά λιπαρά                
100 γραμμ. βούτυρο                                                    
2 αυγά
2 κ. γλυκού άσπρη ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1/2 κ. γλυκού αλάτι  
1 βανίλια ή 1 κ. γλυκού υγρή βανίλια
4 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ    


Για τη μισή δόση (4-5 βάφλες)
1 φλ. τσαγιού γάλα
50 γρ. βούτυρο
1 κ. γλ. ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
1/4 κ. γλ. αλάτι                                                                                                           
1/2 βανίλια   
2 κ. γλ. μπέικιν                                                   
                               
                                       

Εκτέλεση
Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν.  Προσθέτουμε το γάλα με το λιωμένο βούτυρο  και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα μας ανακατεύοντας καλά.
Ζεσταίνουμε καλά τη βαφλιέρα και προσθέτουμε από το μείγμα μα περίπου 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ.
Γίνονται νόστιμα, χωρίς πολλά λιπαρά.
Προσθέτουμε σοκολάτα, παγωτό, ξηρούς καρπούς, σαντιγί, ή  μια ωραία σπιτική μαρμελάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου