Μηλόπιτα

Φθινόπωρο... και τι καλύτερο από μια μηλόπιτα;
Γρήγορη και εύκολη συνταγή από τη φίλη μου Σούλα, ένα υγιεινό και νόστιμο κολατσιό για όλη την οικογένεια.

Υλικά
4-5 κόκκινα μήλα
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
1 κουταλιά σούπας κανέλα
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

Για το μείγμα παντεσπάνι
1-2 κούπες ζάχαρη
1 βανίλια
4 αυγά
1 κούπα σπορέλαιο
3-4 κούπες αλεύρι

Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κύβους.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα μήλα, την 1 κ. σούπας αλεύρι, την κανέλα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το μείγμα παντεσπάνι:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη βανίλια, το λάδι και το αλεύρι.
Το μείγμα πρέπει να γίνει λίγο σφιχτό.
Ανακατεύουμε το μείγμα με τα μήλα και ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 οC για περίπου 50΄ .
Το ταψί είναι μια μικρή φόρμα (28-30 εκ.). Αν θέλουμε να την κάνουμε σε μεγάλο ταψί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη μέτρηση των υλικών μας μεγάλη κούπα και περισσότερα μήλα.
Συνοδέψτε τη με παγωτό.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου