Σπιτική Σάλτσα σε βάζα

Υλικά 
Ντομάτες για σάλτσα
10 πιπεριές Φλωρίνης
1 κ .σ. αλάτι για 4-5 κιλά ντομάτες





Εκτέλεση
Πλένουμε και τρίβουμε τις ντομάτες μας στο τρίφτη ή στο multi. Να προτιμάτε να αφήνετε στις ντομάτες τις φλούδες γιατί είναι πλούσιο σε λυκοπένιο (αντικαρκινική δράση).
Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Περνάμε από το multi και τις πιπεριές Φλωρίνης.
Βάζουμε τη ντομάτα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τις πιπεριές, αλάτι και τη βράζουμε για περίπου μια ώρα με ανοιχτό καπάκι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της.
Όπως είναι καυτή τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και αναποδογυρίζουμε στο πάγκο μέχρι να κρυώσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου