Υλικά
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 φλ. τσαγιού γάλα χλιαρό.
1 σακουλάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 2 κ.σ. μπέικιν
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ένα- ένα τα αυγά.
Ρίχνουμε το γάλα και το κοσκινισμένο αλεύρι .
Βουτυρώνουμε πολύ καλά και αλευρώνουμε επίσης καλά μια φόρμα για να ξεκολλά εύκολα το γλυκό.
Ψήνουμε στους 180ο C, στην κάτω σχάρα,, για 1 ώρα.
Για το γλάσο
175 γρ. λευκή σοκολάτα
1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος
Ανακατεύουμε τα υλικά μας σε μπεν μαρί μέχρι να ενωθούν και απλώνουμε στο κέικ.
Tip: Για να μη σκάσει το κέικ και φουσκώσει άσχημα στο μέσον του, πριν το βάλουμε στο φούρνο, με ένα μαχαίρι ή τη λαβή (πίσω μέρος) ενός κουταλιού, κάνουμε ένα μικρό αυλάκι γύρο -γύρο και στο μέσον της φόρμας, βυθίζοντας το λίγο μέσα στο μείγμα. Δε χρειάζεται να φτάσει το πάτο της φόρμας.
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 φλ. τσαγιού γάλα χλιαρό.
1 σακουλάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 2 κ.σ. μπέικιν
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ένα- ένα τα αυγά.
Ρίχνουμε το γάλα και το κοσκινισμένο αλεύρι .
Βουτυρώνουμε πολύ καλά και αλευρώνουμε επίσης καλά μια φόρμα για να ξεκολλά εύκολα το γλυκό.
Ψήνουμε στους 180ο C, στην κάτω σχάρα,, για 1 ώρα.
Για το γλάσο
175 γρ. λευκή σοκολάτα
1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος
Ανακατεύουμε τα υλικά μας σε μπεν μαρί μέχρι να ενωθούν και απλώνουμε στο κέικ.
Tip: Για να μη σκάσει το κέικ και φουσκώσει άσχημα στο μέσον του, πριν το βάλουμε στο φούρνο, με ένα μαχαίρι ή τη λαβή (πίσω μέρος) ενός κουταλιού, κάνουμε ένα μικρό αυλάκι γύρο -γύρο και στο μέσον της φόρμας, βυθίζοντας το λίγο μέσα στο μείγμα. Δε χρειάζεται να φτάσει το πάτο της φόρμας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου