Χριστουγεννιάτικα κουλούρια

 Υλικά
1/4 κούπας ηλιέλαιο
70 γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. baking powder
1/2 κ. γλ. σόδα
1 κ. γλ. κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ
1/4 κούπας χυμό πορτοκάλι
1/2 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
250 γρ.  περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ, βάζουμε το λάδι, το κονιάκ, το χυμό πορτοκάλι μέσα στο οποίο βάζουμε τη σόδα, τη ζάχαρη, τα αρωματικά μας και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει το baking.
Ζυμώνουμε προσθέτοντας αλεύρι, μέχρι η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια.
Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε σε φύλλο και με διάφορα κουπ πατ δίνουμε σχήματα. Ανοίγουμε από το σημείο που θέλουμε να τα κρεμάσουμε μια τρυπούλα.
Ψήνουμε σε λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 8- 10 λεπτά.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου