Φασολάκια γιαχνί με Ξινό νερό!

Φασολάκια γιαχνί 
 με Ξινό νερό 

 Υλικά
1 κιλό φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πατάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας συμπυκνωμένη φρέσκια σπιτική
σάλτσα  ντομάτας  ή 1 κιλό φρέσκια ντομάτα την οποία
αφήνουμε να στραγγίσει καλά. 
1/2 ποτήρι περίπου φυσικό μεταλλικό  νερό                                      
Αλάτι, φρέσκο τριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε τα φασολάκια και τα στραγγίζουμε.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια ανοιχτή και ρηχή κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί, το σκόρδο και στο τέλος τη ντομάτα, και τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια.
Τέλος ρίχνουμε το ξινό νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 50΄.
Ελέγχουμε πάντα τα υγρά του φαγητού.
 Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό, το αλατοπίπερο και το υπόλοιπο λάδι και με ανοιχτή κατσαρόλα εξατμίζουμε τυχόν νερό που μπορεί να υπάρχει γιατί πρέπει να μείνουν με το λάδι τους.
Δεν χρειάζεται ανακάτεμα κατά το μαγείρεμα.
Τρομερά νόστιμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου