Τυροπιτάκια της τεμπελιάς

Ιδανικό για κολατσιό

Υλικά 
1 πακέτο έτοιμο φύλλο για πίτα ( 1/2 κιλού)
1/2 κιλό τυρί φέτα ή μυζήθρα
1 αυγό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Για από πάνω 
1 κρόκο αυγού
λίγο νερό 
σουσάμι

Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τα φύλλα σύμφωνα με τις οδηγίες.
Τα κόβουμε σε λωρίδες πάχους 4 δαχτύλων περίπου.

Σε ένα μπολ τρίβουμε το τυρί, σπάμε και το αυγό, ρίχνουμε πιπέρι και ανακατεύουμε. 

Αν το τυρί είναι σκληρό μπορούμε να βάλουμε και λίγο φρέσκο γάλα ώστε να γίνει πιο κρεμώδες το μείγμα μας. Αυτό θα κάνει τα τυροπιτάκια μας πιο μαλακά μετά το ψήσιμο και με πιο γεμάτη γεύση. 

Σε κάθε λωρίδα, κατά μήκος απλώνουμε λίγη από τη γέμιση φροντίζοντας να πάει παντού υλικό.  Τυλίγουμε είτε σε ρολά, είτε σε τρίγωνα.
Σε ένα μικρό μπολ σπάμε τον κρόκο του αυγού τον οποίο αραιώνουμε με λίγο νεράκι, αλείφουμε  κάθε τυροπιτάκι και από πάνω πασπαλίζουμε με σουσάμι. 
Ψήνουμε στους 180ο C, μέχρι να ροδίσουν.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου