Παντζάρι Σκορδαλιά

Υλικά
2 μεγάλα παντζάρια

Για τη σκορδαλιά
3 φέτες μαύρο ψωμί
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1-2 κ. σ. μηλόξυδο
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 φλ. τσ. περίπου νερό
αλάτι
50 γρ. καρύδια (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Πλένουμε τα παντζάρια και αφαιρούμε τα φύλλα τους τα οποία βράζουμε μαζί με τα παντζάρια σε μπόλικο νερό.
Με ένα μαχαίρι ελέγχουμε αν έβρασαν.
Καθαρίζουμε τα παντζάρια από τη φλούδα τους και τα κόβουμε στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
Σε 'ένα μπλέντερ βάζουμε το ψωμί, το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο, λίγο αλάτι και τα πολτοποιούμε πολύ καλά.
Αν έχουμε καρύδια τα προσθέτουμε.
Δοκιμάζουμε για να ελέγξουμε αν το αποτέλεσμα της γεύσης μας ικανοποιεί και προσθέτουμε λίγο νερό σιγά - σιγά ανακατεύοντας. Μέχρι να γίνει όσο αραιή και αφράτη αρέσει στον ουρανίσκο μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου