Πατατο-Σκορδαλιά

Υλικά
2 μεγάλες πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ξύδι
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
Αλάτι



Εκτέλεση
Αν θέλουμε μπορούμε να καθαρίσουμε και να κόψουμε σε κομμάτια τις πατάτες
πριν τις βράσουμε γιατί έτσι θα βράσουν γρηγορότερα.
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε.

Σε ένα γουδί λιώνουμε το σκόρδο χτυπώντας το με λίγο αλάτι.
Μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε την σκορδαλιά πιο τσιχλοτή να βάλουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Εξαρτάται πως μας αρέσει.
Προσθέτουμε τις πατάτες καυτές, ρίχνουμε το ξύδι λίγο λίγο δοκιμάζοντας, το λάδι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε και αναλόγως μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο υλικό που θέλουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου