Μελομακάρονα- μπουκίτσες

Υλικά 
2 ποτήρια του νερού λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
4 κ.σ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
3 κ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 σφηνάκι κονιάκ
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κ.σ.  κοφτές baking powder
Αλεύρι κίτρινο (χωριάτικο) όσο πάρει (από 1 κιλό και πλέον)

1 ποτήρι καρύδια
Μέλι

Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι

Αν θέλετε να τα γεμίσετε

Για τη γέμιση 
Καρύδια σπασμένα
1 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
1-2 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τα μυρωδικά μας, το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Ίσως χρειαστεί περισσότερο αλεύρι.
Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή και όταν μένει λίγο να βγάζει λίγο το λάδι.
Δεν τα ζυμώνουμε πολύ ώρα γιατί θα σκληρύνουν και δεν θα απορροφούν το σιρόπι.

Πλάθουμε μικρές ομοιόμορφες μπουκίτσες για να ψηθούν όλα σωστά.
Αν θέλουμε, τα μισά μπορούμε να τα γεμίσουμε με καρύδια τα οποία έχουμε ανακατέψει με κανέλα, ζάχαρη, γαρύφαλλο.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες και ψήνουμε στους 180 C για περίπου 20' .

Για το σιρόπι
Βάζουμε τα υλικά να βράσουν 2-3΄ και ξαφρίζουμε με τη κουτάλα.
Αν σιροπιάσουμε όταν τα μελομακάρονα είναι ζεστά, το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο. Και το ανάποδο.
Τα αφήνουμε 2-3΄στο σιρόπι και τα γυρίζουμε ανάποδα.

Αν έχουν ξερό- ψηθεί,  μπορείτε να τα αφήσετε και όλη τη νύχτα στο σιρόπι. Αλλιώς, θέλει προσοχή μη σας μαλακώσουν. Καλό είναι να δοκιμάσετε κάποια ώστε να δείτε αν είναι έτοιμα.

Πασπαλίζουμε με καρύδια και καλή όρεξη.

Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε και τη μισή δόση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου